Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Futamai

2010.09.17

Kimi Räikkönen

 

A 2002-es Amerikai Nagydíjon Mclarennel

 

 

 

Egy 2006-os teszten, Silverstone-ban
A Török Nagydíjon

 

A Brit Nagydíj dobogójának tetején

Kimi a Brazil Nagydíjon világbajnoki címét ünnepli

Olyan boldog vagyok, hogy szinte fáj. Olyan ez, mintha egy álom vált volna valóra. Erre vágytam gyerekkorom óta… Mindig mondtam, hogy a karrierem célja az, hogy világbajnok legyek. Többször is nagyon közel kerültem ehhez, és végül minden jól alakult… Csodálatos verseny volt, azt hiszem, még soha nem éltem át ennyi érzést versenyautóban. Minden tökéletes volt. Olyan ez, mint egy születésnapi ajándék a mennyből!

 

Kimi Räikkönen a malajziai győzelmét ünnepli

A Spanyol Nagydíjon

A Szingapúri Nagydíjon

Räikkönen Kínában

A Spanyol Nagydíjon

A Nürburgingen

Monzában harmadik lett

Rali-világbajnokság

 

Räikkönen a 2010-es Arctic ralin

Formula–1-es eredményei

Összesen: 18 győzelem, 16 első rajtkocka, 35 leggyorsabb kör, 579 pont.

 

Családja

Kimi Räikkönen nős, felesége Jenni Dahlmann, a 2000-es finn-és skandináv szépségkirálynő. 2001 október 5-én találkoztak és 2002. április.6-án volt az eljegyzésük. Esküvőjüket 2004. július 31-én tartották. Gyermekük nincs, Svájcban élnek. Jenni jelenleg lovagol, a modellkedéssel felhagyott. Testvére, Rami szintén autóversenyző, nős férfi. Räikkönen gazdája egy Ajax nevű németjuhász kutyának, és egy Peppi nevű jack russel terriernek.

Becenevek

Kimi Räikkönen „hivatalos beceneve” az Iceman, azaz Jégember. Ezt a nevet a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis adta neki utalásként nyugodt természetére, illetve északi származására. Az "Iceman" felirat Räikkönen bukósisakján illetve bal alkarjára tetoválva is látható. Másik beceneve, melyet a szerelők adtak neki, a Kimster, a Kimi és Monster szavak összetételéből. Ezt a 2004-es Belga GP-n kapta, mert úgy vezetett mint egy igazi rém. Említik továbbá Kimppa és Rakka néven is.

F1 logo